Utolsó kommentek:

Solo. 2019.08.02. 09:05:33

Azért fél millió zsidó és 1 millió magyar halálát nehéz eufemizálni.

Bejegyzés: Objektíven Horthyról - a kormányzó történelmi szerepének mérlege

Solo. 2019.07.31. 14:49:06

@mutatis mutandis: Stimmel, épp ahogyan leírtad. A CIA és szerintem az FBI néhágy vezetője is benne volt a merénylet elrendelésében. A halálos lövést egy hivatásos sniper adhatta le (miközben Oswald is lövöldözött össze vissza). Amúgy szerintem a valódi mesterlövész a Dal-Tex tetejéről tüzelt.

Bejegyzés: Kinek állt érdekében Kennedy megölése?

Solo. 2019.07.28. 01:31:07

Nagyjából stimmel a lista. Nixon, Grant, Trump és Bush nem is lehet kétséges.

Bejegyzés: Az USA 5 legrosszabb elnöke

Solo. 2019.07.28. 01:24:57

Az elkövetkező évtizedek nagy nemzetközi válságterületei közt a Dél-kínai tenger mellett ott lesz Szibéria Jeges-tengeri partvidéke is.

Bejegyzés: A jövő célterülete és új világ útvonala: a Jeges-tenger

Staff Sergeant 2019.07.14. 21:12:19

A nagy francia forradalom egy korszak, mely több periódusra oszlik. 1789-ben kezdődött és Napoleon 1799-es hatalomra jutásával le is zárult első része. Maga Napoleon zárta bukásával az egészet 1815-ben.

Bejegyzés: A nagy francia forradalom évfordulójára

Veder1 2019.07.02. 11:26:30

@Argus.: en erre nem lattam tanulmanyt eddig. Marmint hogy mennyi ido alatt szabadul fel a permafrosztbol meg a tenger melyerol a metan. Ami eddig tudhato hogy mindenki szamol ezzel a veszellyel, de idointervallumot nem irtak. Ahol van utemezes az a regi modelleken alapul ami meg nem vette szamitasba a metan felszabadulast. Ez azert elegge aggaszto. (bizonyos honlapok nehany eves kiszabadulassal es a teljes okoszisztema kihalasaval szamolnak, termeszetesen ezek sincsenek alatamasztva).

Bejegyzés: A jövő célterülete és új világ útvonala: a Jeges-tenger

Don Octavio de Flores 2019.07.02. 10:46:54

@Veder1: Lassú folyamat lesz az, eltart vagy 70-80 évig is és csak 2100 körül okoz majd öko-katasztrófát. Addigra számtalan ország kerül majd tenger alá és éhezni fog a Föld népességének fele. Én már nem érem meg és a gyerekeim sem (talán az unokák). Viszont a világkereskedelem ebben a 80 évben is működni fog (és az északkeleti átjárón).

Bejegyzés: A jövő célterülete és új világ útvonala: a Jeges-tenger

Veder1 2019.07.02. 10:17:28

ha elolvad az eszaki sarki jeg, es kiszabadul az ott levo metan, ami globalis katasztrofat okoz a klimavaltozas felgyorsitasan keresztul, ki fogja megvenni azt a sok szart amit az eszaki atjaron at szallitananak?!

Bejegyzés: A jövő célterülete és új világ útvonala: a Jeges-tenger

Secretus Rector 2019.07.01. 13:03:36

@Peter von Hermanitz: A jövő nagy háborús válsága egy USA - Kína viszályból alakulhat ki, melyben Oroszország valószínűleg Kínát támogatná.

Bejegyzés: A jövő célterülete és új világ útvonala: a Jeges-tenger

Arkadiai 2019.06.30. 01:16:16

Az USA és Kína közt mára annyi ügyben van ellentét, hogy felsorolni is nehéz. A legfontosabbak: pénzügyek kérdése (kínai hitelek Amerikának), fegyverkezési verseny, Észak-Korea kérdése, Irán kérdése, Dél-Kínai tenger felségvizeinek kérdése, űrverseny, Jeges-tengeri útvonal vitája, orosz-kínai katonai összefogás ügye ... stb. Nem tudni mikor fordul válságosra és veszélyesre a helyzet.

Bejegyzés: A jövő célterülete és új világ útvonala: a Jeges-tenger

Periodista. 2019.06.29. 17:56:44

@Argus.: Ez az egész elsősorban a pénzről szól. Az orosz - kínai együttműködés azért lehet előnyős mindkét félnek, mert a tőke és helyszínek összekapcsolódásáról szól. Peking adja a lóvét, Moszkva a kikötőket és útvonalat.

Bejegyzés: A jövő célterülete és új világ útvonala: a Jeges-tenger

STIRLITZ 2019.06.29. 14:25:15

@Argus.: Szerintem a Transzpoláris átjárónak idővel nagyobb szerepe lesz, mert nem érint orosz felségvizeket, kikerüli azokat és rövidebb is. Nagy hátránya, hogy jó ideig csak az évnek bizonyos szakában hajózható és akkor csak jégtörőkkel, kikötési lehetőségek nélkül.

Bejegyzés: A jövő célterülete és új világ útvonala: a Jeges-tenger

Tamáspatrik 2019.06.29. 12:26:33

@Equalizer.: Nem tudom, hogy melyik listát nézed, van a közvéleménykutatások alapján összeállított, ami nekem kevéssé mérvadó és van a nagy táblázat, amelyet inkább profibbnak tartok. A rangsorok folyamatosan változtak az utóbbi évtizedekben is, az utóbbi évek átlagát vettem alapul a hozzászólásomban. Egy kicsit ízlés kérdése is, hogy ki milyen dolgok alapján súlyoz, minden elnöknél voltak jó és hibás döntések, erős és gyenge pontok.

Bejegyzés: Az USA 5 legrosszabb elnöke

Don Octavio de Flores 2019.06.29. 12:20:10

A jégtörők szerepe egyelőre meghatározó a Jeges-tengeren, mert az egész éves hajózhatóság csak velük lehetséges. Talán 50 évnek is el kell telnie, mire hétköznapi hajókkal is végig lesz hajózható egész évben az északkeleti átjáró.

Bejegyzés: A jövő célterülete és új világ útvonala: a Jeges-tenger

Equalizer. 2019.06.28. 08:10:13

@Tamáspatrik: Érdekes az általd idelinkelt lista. Ez alapján az 5 legrosszabb elnök:

Marin Van Buren (1837-1841)
Willam Harrison (1841)
Franklin Pierce (1853-1857)
Millard Filmore (1850-1853)
John Tyler (1841-1845)

Közülük kettő demokrata (Pierce és Buren).

Viszont csak csak a II. világháború utáni elnökeit nézzük (amelyek ennek a posztnak kiemelt elnökei), akkor az 5 legrosszabb:

Nixon
Bush W
Johnson
Clinton
Budh H

Az 5 legjobb pedig:

Kennedy
Reagan
Eisenhower
Truman
Ford

Mind a legjobbak, mind a legrosdzabbak közt van kettő - kettő a poszttban szereplőkböl.

Bejegyzés: Az USA 5 legrosszabb elnöke

chrisred 2019.06.28. 05:19:10

@Chris Kyle: 3. Hát igen, az eddig mintha szóba sem került volna, hogy az ifjabbik Bush és a republikánusok 2008 végén egy világméretű gazdasági válságba sodort országot adtak át Obamának.

Bejegyzés: Az USA 5 legrosszabb elnöke

Graves 2019.06.27. 21:51:18

Ne temessuk a parokas majmot, meg van ideje feltwittelni magat a lista csucsara!

Bejegyzés: Az USA 5 legrosszabb elnöke

TSandor Toth 2019.06.27. 21:38:13

@Chris Kyle: bla, bla, bla és bla. Egyébként én ezt írtam: Az összes USA elnök közül Obama volt a világnak a legrosszabb. Ebből kiemelném a világ szót és az 5 pontodból mind az 5-öt ki lehet lőni. Mi jutott a világnak az 5 jóból? Ló himbilimbi. Amúgy az államokon belül sem állja meg a helyét az 5 jó. A gazdaságban nem alkotott nagyot, tagadják de Trump többet hozott, tessék emlékezni a palagázra és Obama széles mellkasára ez ügyben (nesze neked klíma politika). Obama care super! Elég nehezen lehet megmagyarázni azoknak az amiknak akik addig is fizettek egészségbiztosítást, hogy most azért kapnak csekélyebb ellátást ugyan azért a pénzért mert most már azok is kapnak eü. ellátást akik soha nem fizettek és ezután sem akarnak érte fizetni. A másság jogai az egyedüli eredmény. Létrehozták az atom alkut Iránnal, hogy békésen építhessen magának atombombát, likvidálták a terroristát akit ők maguk képeztek ki terrorcselekmények elkövetésére, körbe telepítették rakétákkal Oroszországot, hogy aztán az oroszok visszavegyék a Krímet nehogy ott is amerikai rakétákkal kelljen szembe nézniük. Tehát első afroamerikai elnökként a világ sokkal többet várt tőle. Azt a sok reményt amit fűztek hozzá 1% ban sem tudta beváltani.

Bejegyzés: Az USA 5 legrosszabb elnöke

Chris Kyle 2019.06.27. 20:34:05

@TSandor Toth: @sztd: Ha az Obama-kabinet működését objektíven nézzük, akkor 5 intézkedése mindenképp pozitív:

1.) "Obamacare" => Az Obama adminisztráció új egészségbiztosítási törvényt kezdeményezett, mely gyakorlatilag az egész amerikai egészségügyi ellátórendszert átalakította. Lényege, hogy a betegbiztosításba bevontak körét 20 millió lakossal bővítették (mégpedig sikerrel). Az új jogszabály az alsóbb rétegeknek kedvez, hiszen olyan szegény sorsú és rossz szociális helyzetben élő polgárok számára teszi elérhető a betegbiztosítást, akik korábban erről nem is álmodhattak.

2.) Klímapolitika => az eddigi amerikai elnökök sorában Barack Obama vette legkomolyabban a környezetszennyezés okozta problémákat és a globális klíma védelmét. Ezen a téren éles az ellentét Donald Trump -pal, aki egyáltalán nem kíván törődni a klímavédelemmel. (Gyermekeink és unokáink jövője érdekében reméljük, hogy ezt azért később még átgondolják Trumpék.)

3.) Gazdasági stabilitás => Az Obama-kabinet bizonyos makrogazdasági mutatókra hivatkozva azt állítja, hogy az Egyesült Államok gazdasága stabilabb lett Barack Obama 8 éves elnökségének végére. Obama előtt több negatív tendencia érvényesült, míg mára ezek egy része megváltozott.

4.) Homoszexuálisok, leszbikusok jogai => A világ szinte minden pontján kényes kérdésnek tekintett ügyben Barack Obama rendszere védelmébe vette a homoszexuálisokat és leszbikusokat. Bevezetésre került - 20 másik ország után - az USA -ban is a melegházasság intézménye és a melegek védelme.

5.) Külpolitika => Barack Obama 4 külpolitikai kérdésben is sikeresnek tekinti elnöki ciklusát: egyrészt kivonta az amerikai csapatokat Irakból (ez a lépés sokak szerint hiba volt és hozzájárult az ISIS megerősödéséhez), másrészt tető alá hozta Iránnal a megállapodást a perzsa állam nukleáris fejlesztési programjának kérdésében, harmadrészt likvidálni tudták (2011-ben) a világ legkeresettebb terroristáját, Oszama bin Ladent és végül negyedrészt határozott politikával léptek fel Vlagyimir Putyin expanzív politikájával szemben (Krím, Ukrajna)

/forrás: pervenimus blog/

Bejegyzés: Az USA 5 legrosszabb elnöke

TSandor Toth 2019.06.27. 20:09:52

Az összes USA elnök közül Obama volt a világnak a legrosszabb. A Nobel békedíj ellenére csak a neki "köszönhető" arab tavaszt hozó hullahegyeket és migráns áradatot kaptuk tőle. Egy pozitív dolgot tudok csak vele kapcsolatba hozni, hogy ő tüntette ki a Led Zeppelint zenei életművükért. Azért ez a föld nevű bolygó legbefolyásosabb embereként vajmi kevés. A demokraták próbálnak mitoszt építeni a személye köré nem túl sok sikerrel. Bár ha a dolgok továbbra is így alakulnak néhány év elteltével ő lesz a legsikeresebb USA elnök már ami a marketinget illeti.

Bejegyzés: Az USA 5 legrosszabb elnöke